Svečano obilježavanje dana škole u Katoličkoj osnovnoj školi Ivo Mašina

U utorak 22. studenog 2022. učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole škole Ivo Mašina iz Zadra proslavili su dan škole. Pet godina je prošlo otkako je škola osnovana i otkako su prvi učenici sjeli u školske klupe. Na početku svoga djelovanja škola je brojila samo devetero učenika, a danas ih ima dvjesto trideset, s ponosom u glasu govorio je ravnatelj don Roland Jelić.

Kako bi što svečanije i radosnije proslavili svoj dan, učenici su zajedno sa svojim učiteljicama pripremili zanimljiv program ispunjen recitacijama, pjesmom, glumom, sviranjem i scenskim prikazivanjem. Sve točke koje su vrijedni učenici pripremili poveznica su s likom i djelom Ive Mašine čije ime škola nosi. Sva njegova razmišljanja, domoljublje, vjera, važnost euharistije te ljubav prema majci bili su poput lajtmotiva utkani u sve izvedbe, a ravnatelj, don Roland, u svome je govoru također istaknuo i kako nam upravo Ivo Mašina svima može biti uzor.

Svečanoj priredbi su osim učenika i djelatnika prisustovali i otac nadbiskup, monsinjor Želimir Puljić, don Ante Sorić, don Ante Dražina te roditelji čija su srca bila puna radosti i ponosa.