Sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

U prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održana je 21. studenog 2022. sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola. Na njoj su sudjelovali njezini članovi: dr. Josip Šimunović, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, dr. Snježana Mališa, profesorica na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu i Ivana Mokri, vjeroučitelja i knjižničarka u zagrebačkoj Salezijanskoj osnovnoj školi te predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivica Žuljević i tajnik Ureda Danijel Holeš.

Nakon molitve predstojnik Žuljević pozdravio je članove Povjerenstva, zahvalio im za dolazak te predstavio dnevni red. Potom se pristupilo analizi nedavnog održanog usavršavanja stručnih službi katoličkih škola, minuloga 11. studenog 2022. u prostorima samostana sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu. Svi su se složili, na temelju provedenog upitnika sudionika skupa, da je Stručno usavršavanje bilo kvalitetno, te da u budućim susretima treba nastaviti s radionicama u trajanju od devedeset minuta, jer su se sudionici skupa u anketama pozitivno očitovali o takvom načinu rada kao najkvalitetnijem.

Potom se pristupilo organiziranju nacionalnog susreta djelatnika katoličkih škola u sklopu godišnje Trajne formacije, koji će se održati 10. i 11. ožujka 2023. u Šibeniku na temu Katoličke škole u Hrvatskoj i svijetu. Dogovoren je dvodnevni program koji će započeti u šibenskoj Katedrali s euharistijskim slavljem a potom se nastaviti u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku, dok će drugi dan biti obilježen stručnim predavanjima i radionicama te međusobnim susretima i izmjenama iskustava. Susret će završiti zahvalnim misnim slavlje u župnoj crkvi u Vodicama. Ovakvi susreti omogućuju djelatnicima katoličkih škola jačanje zajedništva, podizanje kvalitete odgoja i obrazovanja u školama te izgrađivanje identitet katoličkih škola.