Zlatna medalja za školsko ulje na svjetskom natjecanju

Tijekom godina mnogi su korisnici hvalili školsko maslinovo ulje Katoličke osnovne škole u Šibeniku kao iznimno kvalitetno. Ove školske godine odlučilo je vodstvo škole provjeriti što kažu stručnjaci o školskom ulju. Stoga su odlučili poslati ulje na NYIOOC 2022 World Olive Oil Competition – Svjetsko natjecanje za maslinovo ulje u New Yorku. Svjetsko natjecanje za maslinovo ulje NYIOOC u New Yorku najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja. Godišnji popis dobitnika nagrada smatra se autoritativnim vodičem za najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja u godini.

Na natjecanje je ove godine pristiglo 1.174 uzoraka maslinovog ulja iz zemalja diljem svijeta. Maslinovo ulje Katoličke osnovne škole ulje našlo se u konkurenciji uljara iz: Italije, Španjolske, Grčke, Maroka, Turske, Novog Zelanda, Japana, SAD-a, Izraela, Tunisa, Kine, Francuske, Portugala, Cipra, Libanona te iz dvadesetak uljara iz Hrvatske.

Na blagdan Gospe dobrog savjeta, 27. travnja objavljeni su rezultati. Ulje Katoličke osnovne škole dobilo je Zlatnu medalju. Ulje je napravljeno od oblica i organskog je porijekla. Brigu o školskom masliniku i maslinama cijele godine vodi domar Marko Rupić, a tijekom berbe i prerade sve s njim koordinira voditelj računovodstva Šime Petrović. U berbi sudjeluju učenici i djelatnici škole kao članovi Učeničke zadruge „Školjka“, a masline se istog dana voze u uljaru na preradu.