Dan škole u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Sveti Josip, nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole iz Šibenika, i Dan škole proslavljeni su u četvrtak 17. ožujka misom koju je u kapeli Katoličkoga školskog centra predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. 

Okupljenim učenicima i djelatnicima škole biskup Rogić u homiliji je istaknuo ulogu svetog Josipa  kao zaštitnika i čuvara Svete obitelji. Kod svetog Josipa je čudesna njegova poslušnost Božjem glasu. On je uvijek učinio ono što je Bog od njega tražio. Bio je čovjek vjere i Božje providnosti. Bog je plan našeg spasenja s Isusom ostvario preko svetog Josipa, poručio je biskup Rogić.

Danas ćemo svetog Josipa moliti da i nas čuva i pazi, kao što je čuvao Isusa i Mariju. Molit ćemo ga za snagu vjere kojom je ispunjavao Božju zadaću. Molit ćemo ga da ona providnost Božja koja je ravnala njegovim životom upravlja našim životima i Katoličkom osnovnom školom. “Sveti Josipe hvala ti  za dosadašnju pratnju i blagoslov. Molimo te čuvaj nas i dalje”, zaključio je biskup Rogić.

Misno slavlje zaključeno je molitvom svetom Josipu koju je za učenike škole  napisao utemeljitelj škole umirovljeni biskup Ante Ivas. Ta molitva moli se svakog jutra prije početka nastave, kazala je ravnateljica škole s. Mandica Starčević. Pokušavamo pobožnost, brižnost i poslušnost svetog Josipa svakodnevno predstaviti učenicima kako bi i oni po uzoru na svetog Josipa živjeli svakodnevicu. Istaknula je kako je Katolička osnovna škola živi organizam koji raste mijenja se i napreduje pod zaštitom svetog Josipa.

Na misi su koncelebrirali generalni vikar mons. Marinko Mlakić i duhovni pomoćnik u školi don Grgur Alviž.