Vizitacija u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj

O petoj obljetnici osnutka Katoličke osnovne škole u Novskoj, predstojnik Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji Ivica Žuljević pohodio je 8. ožujka 2022. godine istoimenu školu u Novskoj te obavio njezinu vizitaciju. Vizitacija je započela u školskoj zbornici gdje je ravnatelj škole Krunoslav Juraković, u prisustvu djelatnika škole, primio i pozdravio predstojnika Žuljevića iskazavši mu riječi dobrodošlice. Ravnatelj je ukratko prikazao rad Škole od njezina osnutka 2017. godine istaknuvši najznačajnije događaje njezine mlade povijesti.

Potom su uslijedili susreti i razgovori predstojnika s određenim učiteljicama razredne i predmetne nastave, produženog boravka te administrativnog i tehničkog osoblja koji su predstojniku omogućili uvid u školsko ozračje, način rada učitelja te suradnju s učenicima, roditeljima kao i međusobnu unutar kolektiva i s ravnateljem s ciljem da se odgojno-obrazovni rad unaprijedi i obogati, a kršćanski identitet učvrsti. Po završetku razgovora, vizitacija je nastavljena u školskoj sportskoj dvorani gdje se predstojnik susreo s učenicima petog razreda i učenicima u produženom boravku, zajedno s njihovim učiteljicama. Predstojnik im je uputio pozdrave te izrazio radost što je proveo dan u novljanskoj katoličkoj školi kako bi se što cjelovitije upoznao s radom škole i njezinom napretku i rastu u proteklih pet godina. Također je prenio pozdrave požeškog msgr. biskupa Antuna Škvorčevića najmlađoj  školi u Požeškoj biskupiji. Razgovarao je potom s učenicima o njihovim pozitivnim iskustvima i doživljajima u školi, te saslušao njihove prijedloge. Susret je završio zajedničkom molitvom.

U drugom dijelu vizitacije predstojnik Žuljević posjetio je, zajedno s ravnateljem Jurakovićem, gradonačelnika Novske Marina Piletića. Zahvalio mu za dosadašnju suradnju i potporu koju Grad pruža djelovanju Katoličke škole te izrazio nadu za nastavak dobre suradnje, napose u projektu daljnjeg širenja i razvoja Katoličke škole kao i drugim razinama suradnje između Požeške biskupije i Grada Novske.