Pepelnica u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku u liturgijsko vrijeme korizme ušli su Službom Riječi i obredom pepeljanja koje je na Pepelnicu 2. ožujka predvodio biskup Tomislav Rogić, u zajedništvu s don Ivicom Bokom. Sudjelovao je i ravnatelj Katoličkog školskog centra g. Ivan Lukač.

U prigodnom nagovoru ukazao je kako se s Bogom može pomiriti moleći Boga i bližnje za oproštenje. Vrijeme Korizme traži našu vježbu u činjenju dobra, molitvi i ljubavi, kazao je biskup. Korizma je i vrijeme ljubavi u kojem otkrivamo koliko volimo Boga i bližnjega.  

„Čini pokore i ljubavi prema potrebnom čovjeku, ustrajnija i redovitija molitva, razmatranje muke Isusove – lijek su za svako vrijeme i svaki izazov. Učvrstimo svoju vjeru ove Korizme i pomirimo se s Bogom. Neka to učini našu Korizmu životnim odgovorom na sve što nas salijeće i oduzima mir. A snagom pouzdanja u Gospodina zahvaljujmo za sva primljena dobročinstva.“

Pojasnio je učenicima poveznicu Pepelnice s Cvjetnicom po maslinovim grančicama od kojih je nastao pepeo kojim će se danas posipati vjernicima čelo. Nakon blagoslova pepela, don Ivica Boko i biskup Tomislav Rogić uputili su se po učionicama gdje su pepeljali učenike i učitelje.