Adventska duhovna obnova djelatnika Katoličke osnovne škole u Novskoj

U pripravi za svetkovinu Božića, 2. prosinca 2021., u prostorima dominikanskog samostana Kraljice Svete Krunice u Zagrebu, održana je Adventska duhovna obnova djelatnika Katoličke osnovne škole u Novskoj. Duhovnu obnovu predvodio je svećenik dominikanac Alojz Ćubelić, izvanredni profesor pri Katedri filozofije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te ekonom spomenutog samostana.

Na početku susreta, profesor Ćubelić pozdravio je okupljane djelatnike Škole te im predstavio povijest dominikanskog Reda u Hrvatskoj te povijest dvaju zagrebačkih dominikanskih samostana: Kraljice Svete Krunice i Bl. Augustina Kažotića. Naglasio je kako uskoro završava obilježavanje slavlja 800. obljetnice otkako su dominikanci došli u Hrvatsku, odnosno u Dubrovnik gdje je, netom nakon smrti sv. Dominika, otvoren prvi dominikanski samostan u Hrvatskoj. Nakon uvodnih riječi, uslijedilo je duhovno razmatranje na temu oproštenja i pomirenja, a nakon razmatranja, djelatnici Katoličke škole razgledali su izložbu umjetnika Franka Ćorića pod nazivom Via contemplativa – ciklus nadahnut duhovnim nagovorima Ivana Taulera, koja je minuloga 28. studenoga otvorena u samostanskim prostorima.

U drugom dijelu susreta, u samostanskoj kapeli, uslijedilo je slavlje pokorničkog bogoslužja, a potom i euharistijsko slavlje. Po završetku susreta, ravnatelj Krunoslav Juraković zahvalio je profesoru Ćubeliću na gostoprimstvu i predvođenju ove jednodnevne duhovne obnove te na upućenim poticajnim riječima za daljnji odgojno-obrazovni rad. Susret je završio zajedničkim objedom i druženjem u prostorima samostana.