Ipak smo se kretali i nastavit ćemo se kretati – Promocija Školskog lista Nautes

U petak, 10. prosinca 2021. u knjižnici Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi održana je mala svečanost povodom promocije V. broja Školskog lista „Nautes“. Na predstavljanju su sudjelovali predstavnici gotovo svih razrednih odjela škole, prof. Bodolović i prof. Đaković te ravnatelj Ivan Bedeničić, koji je ujedno i izdavač lista.

Program predstavljanja lista otvorio je voditelj novinarske družine profesor Miroslav Paulić koji je pozdravio sve prisutne te zahvalio svima što su došli obilježiti ovaj trenutak. Također se zahvalio i ravnatelju škole Ivanu Bedeničiću kojem se može zahvaliti što ovaj list uopće može danas držati u rukama jer „da nije bilo njegova poticaja i financijske podrške ne bismo mogli realizirati ovaj projekt i imati jedini list u našoj županiji“, rekao je prof. Paulić.

Nakon kratkog uvoda prisutne je pozdravila i urednica lista Helena Makarević te ih upoznala s temom samog broja – TAMEN MOVEBAMUR odnosno IPAK SMO SE KRETALI. Objasnila je „kako se upravo ova tema sama nametnula jer smo u sasvim nespecifičnoj školskoj godini prepunoj ograničenja ipak proživjeli bogat školski i izvanškolski život te ostvarili brojne uspjehe na natjecanjima kao i realizirali brojna putovanja“, dok su se „druge škole zadovoljile online nastavom i minimumom svojih aktivnosti“, dodao je prof. Paulić. Urednica je potom predstavila neke od tekstova vezanih uz temu broja ali i najavila bogat pisani i fototrag koji ovaj broj donosi.

Nakon urednice riječi su preuzeli članovi novinarske družine, Matija Karapetrić i Magdalena Černušak. Matija je predstavio ostale rubrike Nautesa, stalne i one prigodne, te ukratko opisao sadržaj svake od njih dok je Magdalena predstavila dizajn lista, osobito same naslovnice, te je istaknula osobit doprinos članova novinarske družine kako crtežima tako i fotografijama.

Uslijedilo je čitanje pojedinih ulomaka tekstova iz novog broja lista, a sam program se završio riječju ravnatelja koji je zahvalio Novinarskoj družini Nautes na njihovu trudu te iskazao zadovoljstvo što je škola dobila novi broj Nautesa, koji će biti svjedok ove po mnogočemu posebne školske godine. Na kraju je u svome govoru potaknuo učenike, pogotovo one prvih razreda, da se priključe u rad izvannastavnih družina te na taj način ostave trag u ovoj školi dok to još mogu.

Nakon programa prisutni su mogli pregledati i kupiti svoj broj lista te pronaći u njemu nešto za sebe.