Učenici NKG u Zagrebu na Državnoj smotri Biosigurnost i biozaštita

Svečana dodjela zahvalnica i priznanja za uspješno sudjelovanje na Državnoj smotri učeničkih radova u sklopu pilot-projekta Biosigurnost i biozaštita održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 29. 6. 2021. godine.

Završnoj svečanosti prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović, ministri Radovan Fuchs i Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i drugi.

U pilot projektu sudjelovalo je više o 4000 učenika osnovnih i srednjih škola. Projekt se provodio u suradnji s Klinikom za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Učenici su imali zadatak izraditi mali znanstveni poster i videouradak na teme poput: Kako se zaštiti od zaraznih bolesti, Karantena u Dubrovniku, Dr. Andrija Štampar, Biosigurnost i biozaštita, Sars-CoV-2 u Hrvatskoj, Kako se prenose zarazne bolesti, Jedno zdravlje i drugo. U ovome hvale vrijednom projektu sudjelovali su i učenici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu: Katarina Bevanda, Karmen Bilić, Paola Čabraja, Iva Čičić, Klara Gönner, Ante Klišanin, Lucija Kostanić, Iva Lastrić, Frane Medun, Iva Medun, Patricia Mijić, Hana Mihalić, Lucija Raguž, Ana Očić i Hrvoje Šaravanja, a sve to pod stručnim vodstvom profesorica Karmele Brčić Đapić i Martine Kantolić.