Te Deum u NKG-u u Zagrebu

Budući da se školska godina primakla kraju, u petak, 18. lipnja 2021., u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu su misnim slavljem obilježili posljednji dan nastave i ujedno zahvalili Bogu na prilici da iznova vide koliko je život nepredvidiv i da je bitno stalno imati pogled usmjeren prema Njemu. Zbog epidemioloških razloga misa zahvalnica održala se u dvorištu Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu.

Euharistijsko slavlje, uz asistenciju sjemenišnih poglavara i duhovnika škole, predvodio je sjemenišni odgojitelj vlč. Luka Premelč, a sudjelovali su i svi učenici i djelatnici Gimnazije. Slavlje je uveličao mješoviti školski zbor pod dirigentskim vodstvom prof. Ankice Juričić. Sjemenišni odgojitelj vlč. Premelč je u propovijedi istaknuo da je petak, kao posljednji radni dan u tjednu, baš prikladan za zahvalu Bogu, budući da redovito i inače zahvaljujemo nakon što privedemo kraju neko djelo kao što je Gospodin posljednjim danom stvaranja priveo kraju ono što je započeo te se nakon toga odmarao. Tako poručuje i nama da, nakon što privedemo kraju jednu cjelinu, jedno poglavlje života, zahvalimo Gospodinu za sva dobročinstva koja nam je udijelio u tom razdoblju.

Pri koncu homilije vlč. Premelč zahvalio je svima koji su sudjelovali u obogaćivanju učenika u Gimnaziji tijekom protekle školske godine, a zahvalio se i Osnivaču i ravnateljici prof. Ljubi Duvnjak na velikom trudu i naporu kako bi škola nastavila sa svojim radom u novim prostorima unatoč posljedicama potresa i složenim epidemiološkim mjerama koje smo svi zajedno odgovorno provodili.

Po završetku misnog slavlja učenici i profesori vratili su se još malo u školske klupe da bi se zaključile posljednje ocjene. Učenici su s veseljem dočekali ljetne praznike na kojima će imati novu priliku za sabiranje misli, prebiranje događaja i plodova protekle školske godine.