Proslavljen Dan škole u katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici

Dana 10. svibnja 2021. godine, povodom blagdana svog nebeskog zaštitnika blaženog Ivana Merza, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici proslavila je svoj dan – Dan škole.

U skladu s epidemiološkim mjerama, ovaj važan dan je proslavljen skromno, ali dostojanstveno, onako kako to čine prave obitelji – u krugu svojih najbližih.

Svečana akademija povodom Dana škole održana je u školskom holu prigodnim programom u nazočnosti predstojnika Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji prečasnog  Ivice Žuljevića, ravnatelja Katoličke osnovne škole u Virovitici vlč. Marija Večerića, duhovnika i vjeroučitelja Škole vlč. Ljubiše Krmara, članova Školskog odbora i Vijeća roditelja, zaposlenika i naravno učenika – onih koji čine Školu – ne kao zgradu, nego kao veliku obitelj i zajednicu.

Proslava Dana škole započela je molitvom nebeskom zaštitniku Škole koju je izrekla Dorotea Kožnjak, učenica 4. razreda, a potom je sve prisutne pozdravila ravnateljica Marijana Novak Stanić.

U prigodnom programu koji je uslijedio, učenici su pokazali svo bogatstvo svojih talenata, znanja i sposobnosti. Svojim literarnim radovima predstavili su se učenici koji su sudjelovali na ovogodišnjoj smotri LiDraNO: Petra Boljevačan svojom lirskom pjesmom Postojimo li mi?, Luka Skupnjak monologom Škrtac rimskog komediografa Plauta te Ella Štajner monologom Paula Rudnicka Mrzim Hamleta. Svoj uradak Ubojita umjetnost predstavio je Ivan Gabrijel Stanić, a okupljeni su imali priliku poslušati i radiodramu učenika pod nazivom Pruži mi ruku.

Predstavljen je rad izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita na kojoj su, u sklopu Državne smotre učeničkih radova ovog pilot-projekta, učenici Škole izradili plakat o pandemiji COVID-19 u Hrvatskoj.

Predstavili su se i likovni kreativci koji su u holu škole priredili izložbu svojih stripova, kao i glazbeni talenti – Ana Tomašić, učenica 1. razreda, izvedbom skladbe na klaviru, te Dorotea Kožnjak, Tena Grlica i Mislav Korotaj pjesmom Majci Božjoj na kraju priredbe.

Na priredbi su pohvaljeni i nagrađeni učenici i mentori za ostvarene izvanredne rezultate na županijskim natjecanjima, a prigodno su nagrađeni i ovogodišnji jubilarci. Na kraju priredbe sve je okupljene pozdravio i prečasni Ivica Žuljević koji je prenio čestitku Osnivača i biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića te svojom porukom potaknuo sve okupljene da žive po uzoru na nebeskog zaštitnika blaženog Ivana Merza, svakodnevno promišljajući i živeći njegovo geslo: „Katolička vjera je moje životno zvanje“.