Održan Stručni skup za tajnike i računovođe katoličkih škola

U ponedjeljak, 16. studenog 2020. putem videokonferencije je održan Stručni skup za tajnike i računovođe katoličkih škola u organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole. Predstojnik Ureda Ivica Žuljević je na početku predvodio molitvu te pozdravio predavače, ravnatelje i djelatnike katoličkih škola kojima je ujedno zahvalio za sav trud koji daju u svom poslu u ovim neredovitim i specifičnim vremenima.

Prvo predavanje održala je gđa. Olivera Marinković, dipl. iur., na temu Aktualnosti u radu školskih ustanova u svezi pravnih propisa te obvezama koje iz njih proizlaze. U predavanju je progovorila o najčešćim pravnim pitanjima u svezi rada školskih ustanova. Drugo predavanje su održale gđa. Iva Ivanković i gđa. Nada Novak iz Agencije za zaštitu osobnih podataka na temu Zaštite osobnih podataka u školskim ustanovama. U predavanju su progovorile o zakonskim propisima u svezi GDPR-a (Opća uredba o zaštiti podataka) i najčešćim neregularnostima koje se uviđaju prilikom inspekcijskih nadzora.

Na posljetku je tajnik Nacionalnog ureda i moderator Stručnog skupa, Danijel Holeš zahvalio svima na sudjelovanju te podsjetio na potrebu što bolje suradnje između katoličkih škola kako bi se podijelila međusobna iskustva u radu.