Povjerenstvo za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola o planu održavanja zajedničkih formacijskih susreta

Putem videokonferencije održana je 6. studenog 2020. sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika u katoličkim školama pri Nacionalnom uredu HBK za katoličke škole. Na njoj su sudjelovali članovi Povjerenstva Snježana Mališa, Josip Šimunović, Ivana Mokri i Danijel Holeš. Na dnevnom redu bilo je održavanje stručnih skupova, odnosno formacijski susreti za djelatnike katoličkih škola u trenutnim epidemiološkim uvjetima.

Povjerenstvo se osvrnulo i na evaluacijsko izvješće s održanih Stručnih skupova tijekom listopada, koji su se organizirali u svim katoličkim školama s unaprijed pripremljenim radnim materijalima i predavanjima.

U daljnjem tijeku sjednice dogovoreno je da se formacija stručnih službi u katoličkim školama, planirana za siječanj 2021., ipak održi online s dva predavanja i okruglim stolom o kvalitetnom načinu održavanja online nastave, njezinoj perspektivi i primjerima dobre prakse.

Povjerenstvo je također razgovaralo o mogućnostima održavanja Godišnje formacije svih djelatnika katoličkih škola, koje je prema kalendaru za 2021., predviđeno 16. i 17. travnja u Rijeci ali će uvelike ovisiti o epidemiološkoj situaciji.