Učenici Katoličke osnovne škole u Novskoj pobjednici na nagradnom natječaju i izložbi maketa unutar projekta „VIA BLJESAK“

U četvrtak 29. listopada 2020., tijekom obilježavanja komemoracije poginulim braniteljima na Trokutu kod Novske, a u sklopu projekta „VIA BLJESAK“ nositelja HVIDRE Novska s partnerima Gradom Novskom te Udrugom mladih Novska, u prostorima Galerije Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj, organizirana je natječajna izložba maketa, likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola s područja grada Novske na temu promocije vrijednosti Domovinskog rata kod djece i mladih.

Na spomenutoj izložbi natječajnog karaktera sudjelovali su i učenici četvrtog razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj, predvođeni svojom učiteljicom Ivanom Marušić, te su tom prigodom proglašeni pobjednicima u kategoriji izrade makete te osvojili vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna. Posebnost makete sastoji se u tome što je izrađena isključivo od prirodnih materijala te simbolizira prijelaz iz smrti u životu, iz rata u mir.

Izložba radova postavljena je u spomenutoj Galeriji te traje do 6. studenoga, a otvorena za sve posjetitelje u redovitom radnom vremenu Učilišta. Cjelokupni projekt „VIA BLJESAK“ financiran je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, dok stručnu provedbu unutar projekta pruža Razvojna agencija Grada Novske – NORA.