Sjednica ravnatelja katoličkih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj

U organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole održana je 16. lipnja 2020. putem videokonferencije sjednica ravnatelja katoličkih škola u Republici Hrvatskoj. Sjednica je započela molitvom a potom je ravnatelje pozdravio Ivica Žuljević, predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole.

Na dnevno redu sjednice bile su sljedeće teme: godišnja formacija djelatnika katoličkih škola u listopadu u Šibeniku, formacija stručnih službi, smotre zborova te probno provođenje dopuna odgojno-obrazovnih vrijednosti za sve nastavne predmete za katoličke škole.

Ravnatelji su dali određene sugestije i prijedloge te su zajednički dogovorili da se godišnja formacija djelatnika katoličkih škola održi u Šibeniku idućega 16. i 17. listopada u čemu će organizacijsku potporu dati Katolička osnovna škola u Šibeniku, te su ujedno predložili da se 2021. susret održi u Rijeci. Stručni skup za tajnike i računovođe održati će se 11. studenoga 2020. u prostorima HBK, dok će se formacija stručnih službi katoličkih škola organizirati krajem siječnja 2021. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Termini za održavanje Smotre zborova katoličkih srednjih škola u Splitu 2020. te Smotre zborova i dramskih skupina katoličkih osnovnih škola u Zadru 2021. dogovoriti će se naknadno.

Na kraju sjednice predstojnik Ureda zahvalio je ravnateljima za suradnju s Nacionalnim uredom kao i za doprinos u izgrađivanju identiteta katoličkih škola. Poželio im je plodonosan završetak nastavne godine te upise učenika u novu školsku godinu.