Redovita sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

Putem videokonferencije članovi Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola dr. Snježana Mališa, dr. Josip Šimunović i Ivana Mokri održali su 15. lipnja 2020. redovitu sjednicu kojoj se priključio i Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole. Nakon molitve tajnik Ureda pozdravio je članove Povjerenstva, te predstavio dnevni red sjednice.

Potom je izvijestio Povjerenstvo o novom terminu održavanja godišnje formacije djelatnika katoličkih škola, koja će se održati 16. i 17. listopada 2020. u Šibeniku. Predloženi su predavači i teme, te se raspravljalo o organizaciji susreta u nadi da će epidemiološka slika do tada u Hrvatskoj biti bolja. Koronavirus je uzrokovao izvanredno stanje u odgojno-obrazovnom procesu te je poremetio već dogovorene programe tijekom godine na razini Nacionalnog ureda za katoličke škole što je dovelo do određenih promjena u terminima održavanja godišnje formacije stručnih službi te je predložen novi termin za kraj siječnja 2021.

Povjerenstvo je istaknulo kako je online nastava donijela novi način pristupa i rada s učenicima te je predložilo da učitelji svoja iskustva međusobno na jednom susretu podijele i tako se kvalitetnije duhovno i stručno pripreme za novi način komuniciranja s učenicima i roditeljima u cilju izgradnje cjelovitog čovjeka.