Sportski dan Katoličke osnovne škole u Novskoj

U srijedu, 10. lipnja 2020., u popodnevnim satima, na otvorenom gradskom prostoru ispred Sportske dvorane u Novskoj, održan je Sportski dan Katoličke osnovne škole u Novskoj. Sportski dan organiziran je u sklopu projekta Katoličke škole pod nazivom „KOŠUN za sretnu obitelj“ sufinanciranog od strane Zaklade Hrvatska za djecu. Na spomenutom događaju, uz djelatnike Škole, okupili su se i svi učenici u zajedništvu sa svojim roditeljima, braćom i sestrama te drugi zainteresirani posjetitelji među kojima, također, djeca koja će od naredne jeseni pohađati novi prvi razred Katoličke škole.

Na početku je susreta sve okupljene pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković poželjevši svim sudionicima puno sreće i uspjeha u organiziranim igrama. Naglasio im je da je smisao ovog okupljanja ostvarivanje međusobnog zajedništva, a tek nakon toga slijedi natjecateljski karakter.

Nakon predstavljanja pripremljenih igara i voditelja istih, djeca i njihovi roditelji raspoređeni su u više timova te su se međusobno natjecali u sljedećim igrama: badmintonu, gađanju meta, twisteru, plesnim igrama, povlačenju konopa, skakanju u vreći, poligonu s preprekama i drugim igrama.  

Svi sudionici nagrađeni su prigodnim majicama i kapama šiltericama na kojima je naznačen logo projekta, a članovi pobjedničkog tima posebno su nagrađeni dodatnim poklon paketima.

Voditelji pojedinih igara bili su učiteljice i vjeroučitelj Škole, a cijeli su program na zabavan način vodili i animirali Manuela Bojko s Radio postaje Novska i ravnatelj Krunoslav. Organizaciju je Sportskog dana posebno poduprla Razvojna agencija Grada Novske – NORA. Po završetku igara, susret je nastavljen u međusobnom druženju na pripremljenom domjenku u prostoru novljanskog Centra za mlade.