Upoznajmo katoličke škole u Republici Hrvatskoj – Katolička osnovna škola u Virovitici

Inicijativom požeškog biskupa, mons. dr. Antuna Škvorčevića, 7. rujna 2015. Katolička osnovna škola u Virovitici primila je prvu generaciju učenika. Danas, u 6 razrednih odjeljenja (1. – 5. razred) školu pohađa više od 120 učenika. Katolička osnovna škola dijeli prostor s Katoličkom klasičnom gimnazijom, a potpuno obnovljena zgrada s dvoranom smještena je u središtu grada, u neposrednoj blizini sjedišta Županije, Kazališta Virovitica, gradskog parka, Palače Pejačević, franjevačkog samostana i crkve sv. Roka. Škola svoj dan slavi 18. svibnja, na dan rođenja sv. Ivana Pavla II.

Rad škole od njezinih početaka budno prati ravnatelj vlč. Mario Večerić. Produženi boravak obavezan je za 1. i 2. razred. Na početku školske godine, svojim učenicima u predmetnoj nastavi škola je kao izborni predmet ponudila Latinski jezik te ga je dio učenika rado upisao, a istu praksu škola će nastaviti i dalje. U sklopu škole je smještena kapela u kojoj djelatnici i učenici redovito imaju misna slavlja.

Cilj koji si je škola postavila je odgojiti vrijednu, poštenu i moralnu izgrađenu djecu pozitivnog i zdravog pogleda na svijet i život koji žive. Djeca koja promiču kulturu, njeguju zajedništvo i ljubav ljubeći Boga i svoje bližnje bit će sposobna pomoći potrebitima te im biti oslonac na njihovim životnim putevima. Razvijat će empatiju i biti u mogućnosti pomagati bližnjemu na primjeren način, a sve potaknuti onom unutarnjom snagom – ljubavlju kojom Bog besplatno daruje čovjeka. U središtu rada škole je dijete kao slika Božja, ali i obitelj iz koje dolazi. Suradnički odnos s roditeljima uvelike potpomaže postizanju navedenih ciljeva.

http://os-katolicka-vt.skole.hr