Dan otvorenih vrata Katoličke osnovne škole u Novskoj

U četvrtak, 12. ožujka 2020., u prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj drugu godinu za redom održan je Dan otvorenih vrata. Tom prigodom, školu je među ostalim gostima posjetila i saborska zastupnica Željka Josića te gradonačelnik Novske Marin Piletić u zajedništvu sa svojim suradnicima. Program Dana otvorenih vrata pod geslom „Kuća znanja“, započeo je predstavljanjem novouređene priručne školske knjižnice koju je Škola uredila u sklopu učionice te koja će ujedno služiti i kao prostor za održavanje sadržaja u nastavi Produženog boravka. Spomenuto uređenje knjižnice omogućeno je provođenjem projekta Katoličke osnovne škole u Novskoj po nazivom „KOŠUN za sretnu obitelj“ kojega je Zaklada Hrvatska za djecu odlučila podržati u ovoj školskoj godini te sufinancirati u iznosu od 95.770,00 kuna.

Na početku predstavljanja, prisutne su pozdravili članovi dramske skupine koji su izveli dva kratka lutkarska igrokaza, a potom se obratio domaćin, ravnatelj Krunoslav Juraković koji je predstavio spomenuti projekt ističući kako je uređenje priručne knjižnice vrhunac provedbe projekta. Zahvalio je svima onima koji su Katoličkoj školi pružili svoju suradnju oko projekta, napose Razvojnoj agenciji Grada Novske – NORA i njezinoj ravnateljici Vidi Iličić, voditeljici projekta iz iste agencije Mateji Šimičić te vodstvu Grada Novske, a zatim i novljanskoj arhitektici Ivoni Pucić za osmišljeni izgled i interijer knjižnice te stolarskom obrtu „Egro interijeri“ vl. Sandra Egredžije iz Novske za izradu namještaja. Na poseban obratio se i saborskoj zastupnici Željki Josić, koja je ujedno i član upravnog odbora Zaklade Hrvatska za djecu, zahvalivši njoj osobno, a i cijeloj Zakladi koja je prepoznala izvrsnost ovoga projekta te što su na taj način podržali i pomogli djelovanje Katoličke škole na području odgoja i obrazovanja mladih generacija.

Okupljenima se potom obratila i saborska zastupnica Josić koja je, kao rođena Siščanka, iskazala iskreno zadovoljstvo i ponos što je Zaklada prepoznala i odlučila ulagati u projekt Katoličke osnovne škole u Novskoj koja djeluje na području Sisačko-moslavačke županije. Istaknula je da Zaklada pomaže svim zajednicama i institucijama u hrvatskom društvu, a pogotovo djeci i mladima u obliku učeničkih i studentskih stipendija. Naposljetku je pohvalila projekt Katoličke škole kojim se nastoji ostvariti još veće zajedništvo između djece i roditelja u njihovom zajedničkom slobodnom vremenu te ohrabrila prisutne djelatnike da i dalje nastave djelovati u tom dobrom smjeru.  

Nakon svečanog čina predstavljanja priručne školske knjižnice, program je nastavljen održavanjem različitih zanimljivih i zabavnih radionica koje su priredili učenici i djelatnici Škole. Organizirane su radionice iz područja jezika, matematike, kreativnosti, domaćinstva i medija. Po završetku rada u radionicama, organizirano je izvlačenje nagradne igre za koju su vrijedne nagrade donirali Frizerski salon Glamur iz Novske, Poliklinika LabPlus Zagreb, Autolimarska i lakirerska radionica Kadliček iz Nove Subocke, trgovina SMC iz Pleternice te jedna anonimna osoba, a nakon toga, susret je nastavljen u međusobnom druženju i čašćenju u školskom „restoranu“ kojega su učiteljice osmislile za ovu prigodu.