Održana sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

U prostorima Hrvatske biskupske konferencije održana je 5. ožujka 2020. sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola. Nakon molitve članove Povjerenstva pozdravio je Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ureda za katoličke škole te je predstavio novog člana Povjerenstva Josipa Šimunovića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Zatim je predstavio dnevni red sjednice. Tajnik Ureda upoznao je Povjerenstvo s pripremama za redoviti godišnji formacijski susret svih djelatnika katoličkih škola koji će se održati 24. i 25. travnja 2020. u Šibeniku. Dogovoren je konačni program susreta, posebno radionice koje se održavaju prvoga dana.

Promišljalo se također o važnosti objavljivanja predavanja sa trajnih formacija kako bi ostala zapisana te se koristila u različitim prigodama i potrebama. Predloženo je da se na kraju svake školske godine tiska Zbornik koji bi bio od velike koristi učiteljima kao i predavačima za njihovo daljnje napredovanje.

Nakon rasprave Povjerenstvo je zaključilo da je potrebno krenuti s temeljnom teološkom izobrazbom djelatnika katoličkih škola, kako na nacionalnoj, tako i na biskupijskoj i školskoj razini.