Duhovna obnova u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu

U subotu, 29. veljače 2020. održala se još jedna duhovna obnova u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji –  jedinstveni duhovni susret roditelja, profesora i učenika.  

Vlč. Mihovil Kurkut pripremio je za prve razrede razmatranja na temu Pozvani smo biti znakovi ljubavi, u svom stilu, preispitivao je s najmlađim gimnazijalcima ulogu i poslanje svakoga pojedinca. U drugom dijelu o svom obraćenju, vlastitim unutarnjim borbama i ljepoti Božje blizine svjedočila su i tri mladića.

Drugi razredi uživali su u lakoći i ljubavi kojom svjedoči vlč. Odilon Singbo, a tema susreta bila je Vjerujem, Gospodine! Pomozi mojoj nevjeri! (Mk 9, 24)

Treći i četvrti razred prošli su malu  i autentičnu obuku vlč. Jakova Rađe – Korizma: upute za uporabu.

Roditelji su u svečanoj dvorani preispitivali svoj vjernički život slušajući doc. dr. sc. Silvanu Fužinato, na temu Čovjek biće relacije.

Susret je zaokružen zajedničkom svetom misom kojom je predslavio vlč. Jakov Rađa, još jednom naglasivši ljepotu i zahtjevnost korizme kao jedinstvene prilike da zastanemo i preispitamo se. Bio je to još jedan dirljiv, plodonosan susret satkan od mnogih susreta. Nadbiskupska klasična gimnazija nastavlja slijediti svoj put odgoja i obrazovanja prema modelu Učitelja.