Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije volonteri u akciji Hrvatskog Caritasa za "1000 radosti"

Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti iz Zagreba sudjeluju kao volonteri Hrvatskog Caritasa u akciji za “1000” radosti . NKG je imao svoj edukativni štand na Trgu odmah ispod kipa bana Josipa Jelačića s projektom Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od tebe.
To je ekološki i edukativni projekt profesorica Karmele Brčić-Đapić, Vesne Batistić Fačini i Martine Kantolić. Njima su se pridružile u eTwinning zajednici i profesorica Marina Čubrić  i ravnateljica Ljuba Duvnjak. S njima su na Trgu bile i kolegice i učenici Pete i Sedme gimnazije koji su se također uključile u projekt. I tada je krenulo adventsko oduševljenje.
“Kupujući božićno drvce, mnogi su kupili i našu ekovrećicu/boršu/ceker/torbu. Dolazili su nam nepoznati ljudi, roditelji i prijatelji naših učenika, ali i poznate osobe. Izdvajamo gradonačelnika Milana Bandića. Razveselili su nas posjeti Marina Periša i Ante Casha, a posebno posjet izbornika Zlatka Dalića. Hvala svima za dar koji ćemo usmjeriti najpotrebnijima. Hvala također Hrvatskom Caritasu i Hrvatskoj katoličkoj mreži na suradnji.”

NKG