Božićne priredbe u katoličkim školama

U u večernjim satima 18. prosinca 2019., učenici i djelatnici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u Zadru, zajedno s roditeljima i ostalim gostima okupili su se u dvorani škole na predbožićnom susretu i uživali u glasovima i glumi učenika. Nakon svih nastupa okupljenima su se obratili ravnatelj don Ante Sorić i nadbiskup, mons. Želimir Puljić koji je, osvrnuvši se na predstavu, poručio da se ne smije dopustiti da se Božić komercijalizira i izgubi svoj pravi smisao jer glavno je da se zajedno radujemo što je Isus došao. Za sam kraj večeri u donjem školskom prostoru, održana je, već tradicionalno, humanitarna tombola. Sav sakupljen iznos prelit će se u školski humanitarni fond Gorušičino zrno kojim već godinama potpomažemo naše učenike u potrebi.

U prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj, 19. prosinca 2019. održana je predbožićna priredba koju su pripremili učenici škole u zajedništvu sa svojim učiteljicama. Na njoj su sudjelovale obitelji i prijatelji učenika te svećenici Novljanskog dekanata i drugi gosti. Izvedbom tradicionalnih božićnih pjesma te mnogim recitacijama, plesom i glumom, učenici su prikazali da središte Božića pripada slavlju Isusova rođenja. Istaknuli su također kako se ozračje Božića najljepše očituje u obiteljskom zajedništvu ostvarenom u ljubavi, miru i molitvi. Po završetku priredbe, sve je prisutne pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković te predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole vlč. Ivica Žuljević koji je ujedno prenio pozdrave biskupa Antuna Škvorčevića te svima okupljenima zaželio radostan Božić i blagoslovljenu 2020. godinu.

Što bi se dogodilo da Isus dođe danas? Da uđe u naše obitelji? Upravo ova ideja bila je misao vodilja božićne predstave održane u kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole u Šibeniku 19. prosinca 2019., u izvedbi učenika i učenica Dramskih skupina od prvog do osmog razreda pod vodstvom učiteljica Julije Crnogaće, Ivane Labor i Ivane Milišić, Recitatorske skupine učiteljice Marije Gatare, Ritmičke skupine učiteljice Sanje Bertić – Copić te Mažoretkinja pod vodstvom učiteljice Ines Baljkas Nakić. Svečana priredba započela je izvedbom himne Lijepa naša te himne Katoličke osnovne škole pod vodstvom učiteljice Luiđe Cvitan. Prigodnim se govorom i čestitkom nazočnima obratila i ravnateljica s. Mandica Starčević, a nakon programa i šibenski biskup Tomislav Rogić. Nakon priredbe, u nazočnosti učenika, djelatnika i roditelja, biskup u miru mons. Ante Ivas je blagoslovio novo školsko sportsko igralište. U prigodnom obraćanju potaknuo je učenike da što više koriste igralište kako bi razvijali svoje tjelesne sposobnosti.