Mate Rimac dodijelio nagradu učeniku Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu

U utorak 3. prosinca 2019. u svečanoj dvorani Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu dodijeljena su priznanja i plakete Marku Dodiću, maturantu Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu, njegovoj mentorici prof. Marini Čubrić i ravnateljici prof. Ljubi Duvnjak.

Priznanja i plakete učeniku, mentorici i ravnateljici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu uručio je Mate Rimac, CEO i osnivač tvrtke Rimac Automobili. Našoj gimnaziji bila je čast što nas je posjetio gosp. Rimac. Između ostaloga, rekao je: „Iako je dobra ideja pokretač i ključ daljnjeg uspjeha, najvažnija je njena implementacija i daljnji razvoj koji se postižu jedino mukotrpnim radom i ustrajnošću. Za to je potrebno i mnogo odricanja te prihvaćanja rizika, ali se na kraju sav taj trud višestruko isplati kad vidite da je vaša ideja zaživjela u stvarnosti.“

Gospodin Rimac održao je predavanje o svome životnom i poslovnom putu. Gimnazijalci su ga slušali posebno pozorno i nagradili velikim pljeskom za nadahnute riječi kako trebamo biti ustrajni u svemu što radimo i da je rad jamac uspjeha.

Marko je osvojio nagradu Hrvatske udruge poslodavaca od 10.000 kn za projekt „Elektrouspornik prometa“. Ideja mu je različite modele postojećih uspornika na cesti ili „ležećih policajaca“ modificirati i primijeniti za svakodnevnu proizvodnju električne energije. Proizvodnja električne energije odvija se uz silu potiska motornih vozila na posebno projektiranom kućištu ugrađenu u sâm uspornik. Zato taj uspornik možemo i nazvati elektrouspornikom.

Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ bio je namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Na natječaj se prijavilo više od 150 projekata.