Završna priredba učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj

Uoči završetka nastavne godine, u četvrtak, 6. lipnja, ispred glavnog ulaza u Sportsku dvoranu u Novskoj, održana je završna priredba učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj. Uz obitelji i prijatelje učenika, svećenike Novljanskog dekanata, ravnatelje katoličkih osnovnih i srednjih škola, ravnateljice škola i vrtića u gradu Novskoj i druge goste, na priredbi je sudjelovao i osnivač Škole, požeški biskup Antun Škvorčević, u pratnji predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivice Žuljevića te gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić sa svojim suradnicima.

Na početku je priredbe sve prisutne pozdravila vjeroučiteljica Katarina Podkulabović zaželjevši svima da se ugodno osjećaju sudjelujući u pripremljenom programu učenika i učiteljica Škole. Program  je bio ispunjen pjesmama, recitacijama, plesom te središnjim igrokazom „Drvenjaci“ kojim su učenici podsjetili da je svaki čovjek stvoren od Boga kao jedinstvena i neponovljiva osoba koja je osposobljena primati i darivati ljubav. U programu je, s instrumentalnom izvedbom, nastupio i učenik Glazbene škole u Novskoj Marko Berić. Po završetku, sve je prisutne pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković, zahvalivši učenicima i djelatnicima Škole na pripremljenom programu. Progovorio je i o određenim aktivnostima i provedenim projektima kojima se Škola nastojala što više otvoriti obiteljima i svim građanima grada Novske.

Potom se učenicima obratio i biskup Antun zahvalivši im na prikazanom programu te kazavši da nakon svakoga njihovog nastupa, čovjek ima o čemu razmišljati. U razgovoru s njima podsjetio ih da rastu i tjelesno postaju visoki ljudi, a da po Božjoj ljubavi postaju veliki i plemeniti ljudi. Istaknuo je također da se u nadolazećim ljetnim praznicima odmore, ali da ne zaborave na školu. Na kraju je zahvalio svim djelatnicima Škole na trudu i naporima koje ulažu u odgoju i obrazovanju mladih te je na sve prisutne zazvao Božji blagoslov. Susret je završen prigodnim druženjem u prostorima Centra za mlade Novska.