Održana sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije održana je 23. svibnja 2019. redovita sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika u katoličkim školama na kojoj su sudjelovali dr. sc. Snježana Mališa s Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, Iva Baričević iz Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti u Zagrebu i Ivana Mokri iz Salezijanske osnovne škole u Zagrebu te Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ureda za katoličke škole.

Članovi povjerenstva napravili su analizu izvješća s dva održana stručna skupa: Stručni skup za stručne službe katoličkih škola održan 18. siječnja 2019. te Godišnja formacija svih djelatnika katoličkih škola održana 4. svibnja 2019. Poseban naglasak stavljen je na prijedloge sudionika skupova u pravcu poboljšanja njihove kvalitete te određivanja tema budućih stručnih skupova.

Potom se razgovaralo o organiziranju redovitog stručnog skupa za računovođe i tajnike idućega 22. listopada 2019. u Zagrebu kao i za stručne službe 8. studenoga 2019. dok će se trajna formacija svih djelatnika u katoličkim školama održati 24. i 25. travnja 2020. u Šibeniku.