Održan susret ravnatelja katoličkih škola

U organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole održan je 3. travnja 2019. u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu susret ravnatelja katoličkih škola u Republici Hrvatskoj. Susret je započeo molitvom a potom je Ivica Žuljević, predstojnik Ureda pozdravio nazočne ravnatelje i ravnateljice katoličkih škole kojih je u Hrvatskoj trenutno 24, od toga 12 osnovnih i 12 srednjih škola. Zahvalio im je za dolazak, suradnju s Uredom te ih potaknuo na radosno evangelizacijsko djelovanje u katoličkim školama.

Na susretu se govorilo o donošenju Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja djelatnika, zatim o Statutu katoličkih škola i određenim specifičnostima koje valja unijeti u Statut. Tajnik Ureda za katoličke škole Danijel Holeš upoznao je ravnatelje s tijekom dopuna kurikula nastavnih predmeta za potrebe katoličkih škola te ih potaknuo na još zauzetiju suradnju u tom zahtjevnom i važnom poslu kojim se želi u kurikule ugraditi identitet katoličkih škola, povećati izvrsnost i potaknuti kritičko razmišljanje učenika.

Razgovaralo se i o planovima stručnih usavršavanja djelatnika, osobito tajnika i računovođa. Predstojnik Ureda upoznao je nazočne s redovitim godišnjim susretom trajne formacije svih djelatnika u katoličkim školama, koji će se održati 4. svibnja 2019. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Istaknuta je potreba boljeg međusobnom povezivanja katoličkih škola. Stoga su ravnatelji dogovorili da se svake godine organizira godišnji susreti učenika, odnosno smotra zborova osnovnih i srednjih škola. Prvi susret za katoličke osnovne škole održat će se krajem veljače 2020. godine u Zadru, a za srednje škole krajem studenog 2019. u Slavonskom Brodu. Susret ravnatelja završio je zajedničkim objedom i razmjenjivanjem međusobnih iskustava u radu pojedinih škola.