SVJETSKI DAN KATOLIČKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA OBILJEŽEN U KATOLIČKIM ŠKOLAMA

Na blagdan Uzašašća Gospodinova, 9. svibnja 2024. obilježen je u katoličkim školama u Hrvatskoj Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja pod geslom „I reče Bog!“. Učenici i njihovi nastavnici priredili su brojne i razne radionice, prigodna predavanja, molitvu i aktivnosti na temu ”I reče Bog!”.

Istaknimo nekoliko primjera: Katolička osnovna škola u Šibeniku iskoristila je spomenuti događaj i nagradila učenike koji su osvojili 1. – 3. mjesto na  Županijskim i višim razinama natjecanja u znanju iz pojedinih predmeta, kao i u sportskim natjecanjima. Učenici Katoličke klasične gimnazije u Virovitici su pod satom vjeronauka razmatrali izvještaj stvaranja koji im je pomogao bolje razumjeti važnost katoličkog odgoja i obrazovanja te su mogli izdvojiti prednosti koje imaju dok, pohađajući katoličku školu, slušaju i povezuju riječ znanosti s riječju Božjom.

Zatim tajnik Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole Tomislav Buntak toga je dana sudjelovao na webinaru pod nazivom ”Enlightening Minds, Guiding Hearts” koji je organizirao Međunarodni ured za katolički odgoj, na kojem je između ostaloga predstavljena poruka kardinala Joséa Tolentina de Mendonçe, prefekta Dikasterija za kulturu i obrazovanje.