ODRŽANA SMOTRA GLAZBENIH AKTIVNOSTI KATOLIČKIH OSNOVNIH ŠKOLA

U organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji održana je  11. svibnja 2024. Smotru glazbenih aktivnosti katoličkih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u  prostorima salezijanske Osnovne škole „Dominik Savio“ u Zagrebu, koja je ove godine bila domaćin Smotre. Tajnik Nacionalnog ureda Tomislav Buntak pozdravio je sve sudionike Smotre te zahvalio domaćinu na čelu s ravnateljicom Danijelom Zrinski Brnušak za organizaciju kao i Igoru Ceciću, koordinatoru Smotre i ravnatelju osnovne glazbene škole sv. Benedikta u Zadru. Djeci je poželio ugodno druženje i raspjevano srce istaknuvši važnost dara i talenata primljenih od Boga da svojim glasom mogu dati hvalu Bogu i pjesmom razveseliti ljudsko srce.

Učenice, učenici, mentori i ravnatelji iz 12 katoličkih osnovnih škola pokazali su svoje talente u pjevanju i sviranju u zagrebačkoj crkvi Marije Pomoćnice kršćana na Knežiji. Bogat program Smotre uveličali su zborovi i orkestri Katoličke osnovne škole „Ivo Mašina“ iz Zadra, Katoličke osnovne škole u Virovitici, Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ iz Rijeke, Katoličke osnovne škole iz Novske, Katoličke osnovne škole iz Šibenika, Katoličke osnovne škole iz Požege, Prve katoličke osnovne škole u gradu Zagrebu, Osnovne glazbene škole svetog Benedikta iz Zadra, Katoličke osnovne škole iz Varaždina, Osnovne škole Ružičnjak, Osnovne škole Lotrščak te učenici domaćini.

Svetu misu nakon Smotre predvodio je don Tomislav Lukač koji je istaknuo da sudionici katoličkih škola imaju priliku i na ovaj način veličati Uskrsloga Krista. Dodao je i da našim načinom života tvorimo note i pjesmu na slavu Bogu te trebamo svjesno težiti živjeti po Njegovim zapovijedima. Animiranje svete mise preuzeli su domaćini uz podršku svih prisutnih zborova. Na kraju euharistijskog slavlja ravnateljica osnovne škole „Dominik Savio“ Danijela Zrinski Brnušak i tajnik Nacionalnog ureda Tomislav Buntak podijelili su zborovima i njihovim mentorima zahvalnice za sudjelovanje.

Ravnateljica Danijela Zrinski Brnušak zahvalila je svima koji su omogućili realizaciju ovog važnog događaja u životu škole – don Danijelu Vidoviću, župniku župe Marije Pomoćnice, don Mariju Bobiću, predsjedniku Školskog odbora, učiteljima Osnovne škole „Dominik Savio“ koji su u ulozi domaćina bili na raspolaganju gostima, zatim roditeljima obitelji učenika koji su u svoje domove primili učenike iz OGŠ sv. Benedikta u Zadru te volonterima iz Oratorija koji su svoje vrijeme i sposobnosti posvetili ovoj prigodi.

Susret je završio zajedničkim ručkom, druženjem, pjesmom i plesom na župnom dvorištu – mjestu susreta učenika i učitelja.

Pogledajte fotogaleriju Smotre