U TJEDNU PSIHOLOGIJE ODRŽANA DRUGA EDUKACIJA PoMoZi „DA“ ZA DJELATNIKE KATOLIČKIH ŠKOLA U POŽEGI

U prostoru Odgojno – obrazovnog centra Požeške biskupije održana je od 21. do 23. veljače 2024. godine druga trodnevna edukacija napredne razine programa zdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih (PoMoZi Da) na području Požeško- slavonske županije.

Napredna razina je praktična i iskustvena nadogradnja  i integracija teorijskoga znanja usvojenoga u sklopu osnovne razine putem digitalnih platformi Agencije za odgoj i obrazovanje, radioničkog je tipa usmjerena na usvajanje vještina psihološke prve pomoći, a ciljevi edukacije su pomoći odgojno-obrazovnim djelatnicima u osnovnim i srednjim školama da budu osobe od povjerenja i podrške i da, kada je to potrebno, na primjeren način upute učenike na traženje pomoći, kao i doprinijeti stvaranju podržavajuće školske okoline u kojoj su odrasli važan dio očuvanja i zaštite mentalnog zdravlja učenika i učenica.

Nositelj edukacije je Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz financijsku podršku UNICEF-a, a provodi je županijski voditeljski tim psihologinje Ana Matković i Nikolina Bodolović iz katoličkih škola u Požegi. Polaznici edukacije su učitelji, nastavnici i stručni suradnici katoličkih škola Požeške biskupije.

Osnaženima u komunikacijskim vještinama i usmjerenostima na odnose u primjerenijem pristupanju problematici mentalnog zdravlja kod djece i mladih, djelatnicima katoličkih škola ova edukacija će doprinijeti u njihovoj misiji nastojanja u izgradnji cjelovitih osoba.