Održana sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

U prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održana je 29. studenog 2023. sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola. Na njoj su sudjelovali njezini članovi: dr. Snježana Mališa, profesorica na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu i Ivana Mokri, vjeroučitelja i knjižničarka u zagrebačkoj Salezijanskoj osnovnoj školi te predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivica Žuljević i tajnik Ureda Danijel Holeš.

Nakon molitve predstojnik Žuljević pozdravio je članove Povjerenstva, zahvalio im za dolazak te predstavio dnevni red. Potom se pristupilo analizi nedavnog održanog usavršavanja stručnih službi katoličkih škola, minuloga 10. studenog 2023. u prostorima Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Svi su se složili, na temelju provedenog upitnika sudionika skupa, da je Stručno usavršavanje bilo izrazito kvalitetno, te da u budućim susretima treba nastaviti istim smjerom.

Potom se pristupilo organiziranju nacionalnog susreta djelatnika katoličkih škola u sklopu godišnje Trajne formacije. Zbog određenih organizacijskih problema predloženo je da se formacijski susret održi u dva termina i to u Đakovu, 2. ožujka 2024. te u Zadru, 9. ožujka 2024.. a na temu „Cjeloviti rast osobe“. Dogovoren je program koji će biti obilježen stručnim predavanjima, primjerima dobre prakse katoličkih škola te međusobnim susretima i izmjenama iskustava učitelja, nastavnika i profesora po aktivima. Ovakvi susreti omogućuju djelatnicima katoličkih škola jačanje zajedništva, podizanje kvalitete odgoja i obrazovanja u školama te izgrađivanje identiteta katoličkih škola.