Katolička osnovna škola u Virovitici obilježila Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja

Svake godine, na blagdan Uzašašća Gospodinova obilježava se Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja kojega na poseban način obilježavaju katoličke odgojne i obrazovne institucije.

Tim povodom na sam dan obilježavanja Svjetskog dana katoličkog odgoja i obrazovanja kojega smo tako obilježili 18. svibnja 2023., učenice i učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici organizirali su i proveli niz prigodnih aktivnosti kroz koje su izražavali svoje iskustvo učenja i rasta katoličkoj školi. Učenice su tako napravile mali urednički sastanak kako bi skupile dojmove o radu na malom leksikonu svetaca “Ruke koje nas štite”.

Riječ je o digitalnoj knjizi koju su, u suradnji s učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i njihovom vjeroučiteljicom Dijanom Stanić, izradile naše učenice 5., 6. i 7. razreda, uz podršku svoje nastavnice hrvatskoga jezika Marine Mađarević. Učenice se jako raduju skorašnjem objavljivanju svoje bogate digitalne knjige, a još jednom su potvrdile i da timski rad može sve.

Jednako tako, učenici našeg 4. razreda uz svoju razrednicu Viktoriju Majstorović marljivo su i timski izrađivali vrijedne poticajne poruke kojima su promišljali o vlastitom djelovanju, ali i željeli prenijeti i ostalima oko sebe poruku na važnost ispravnog djelovanja, onako kako i sami nastojimo učiti od najvećeg i najvažnije Učitelja u našem životu.