Prostori KOŠuN-a postaju STEM laboratorij

Prostori Katoličke osnovne škole u Novskoj, ovih dana, uređeni su i pripremljeni za opremanje novih STEM učionica u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“ financiranog iz EGP financijskog mehanizma i Državnog proračuna RH. Obnovljeno je pet učionica u kojoj će se kroz naredno vrijeme nalaziti senzorska oprema koja obuhvaća različita STEM područja te dvorana u kojoj će biti smještena velika interaktivna ploča. Zajedno će to činiti cjelinu koja se naziva „STEM laboratorij“. Projekt uređenja sastavila je novljanska arhitektica Ivona Pucić, a radove je izveo Vodoinstalatersko-građevinski obrt „Erjavec“ iz Novske i Horvat namještaji d.o.o. iz Zaprešića.

Po završetku radova, prostore je obišla i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš, zajedno s predstojnikom ureda za katoličke škole Požeške biskupije Ivicom Žuljevićem te voditeljicom spomenutog projekta Marom Stipić Bagarić iz Novljanske razvojne agencije-NORA. Tom ih je prigodom dočekao ravnatelj škole Krunoslav Juraković koji ih je proveo kroz novoobnovljene prostore. Kazao im je kako je Katolička škola u Novskoj, kroz spomenuti STEM projekt, u proteklom razdoblju ove školske godine već mnogo učinila na području edukacija učitelja i učenika iz STEM područja što podiže razinu interesa za novijim i zanimljivijim pristupima u nastavi i učenju. Nadodao je da su svi učenici i učitelji oduševljeni novouređenim prostorima te da im je sada boravak u njima, na svoj način, puno ljepši i ugodniji. To će imati svoj puni smisao nakon što učionice i dvorana budu opremljene novom i suvremenom STEM opremom – zaključio je ravnatelj Juraković. Na kraju je zahvalio Gradu Novskoj na suglasnosti i podršci koju je Grad iskazao Školi u ovom projektu i uređenju.

Gradonačelnica Kušmiš istaknula je zadovoljstvo zbog uređenja gradskih prostora u kojima djeluje Katolička škola u Novskoj. Kazala je da joj je drago što se kroz ovaj STEM projekt, ali također mnoge druge aktivnosti, podiže razina obrazovanja u Katoličkoj školi te da je to vidljivo na poseban način kroz veliku zainteresiranost za upise u nju.