Održan Dan otvorenih vrata Katoličke škole u Novskoj

U Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj svake godine se nestrpljivo iščekuje Dan otvorenih vrata. Ove godine, on je organiziran u sklopu školskog projekta “Sam svoj majstor” koji je sufinanciran od strane Zaklade “Hrvatska za djecu”. U prostorima Škole, u četvrtak, 17. ožujka, održane su razne aktivnosti u sklopu proslave spomenutog Dana, na kojem su, uz učenike i djelatnike škole, sudjelovali i roditelji učenika zajedno sa svojim obiteljima te drugi gosti, a među njima i brojna djeca budućih prvih razreda u narednim školskim godinama, napose budući prvašići. Događaj je podržala i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš, a pred kraj susreta okupljenim sudionicima pridružio se, također, ministar Marin Piletić.

Tema ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata bila je: “Putovanje kontinentima”. Stoga su marljive ruke učenika i učitelja, pod vodstvom Tima za organizaciju Dana i njegovom koordinatoricom učiteljicom Ivonom Šarić, kroz više tjedana pripremale razne aktivnosti i radionice za posjetitelje koji su “putovanjem” kontinentima mogli upoznati različite kulture naroda koji ondje žive.

Na početku susreta, sve je okupljene pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković koji je u kratkim crtama predstavio smisao i cilj ovoga okupljanja, a potom su se svi upustili u “avanturu putovanja” te uživali u prikazima i radionicama pojedinih kontinenata. U animiranje gostiju za aktivno sudjelovanje u radionicama uključili su se i učenici od pravog do šestog razreda. Navedeno “putovanje” završilo je u školskoj dvorani gdje je organiziran “pub kviz” za posjetitelje s prigodnim nagradama. Ondje su svi okupljeni nastavili svoje druženje uz kušanje hrane koja je specifična za pojedine kontinente.