Kardinal Mendonça imenovan prefektom Dikasterija za kulturu i obrazovanje

Papa Franjo imenovao je kardinala Joséa Tolentina Calaça de Mendonçu, prefektom Dikasterija za kulturu i obrazovanje, objavio je u ponedjeljak 26. rujna Tiskovni ured Svete Stolice.

Kardinal Mendonça dosadašnji je arhivist i knjižničar Svete Rimske Crkve.

Za novog arhivista i knjižničara Svete Rimske Crkve Sveti Otac imenovao je mons. Angela Vincenza Zanija. Mons. Zani dosad je bio tajnik bivše Kongregacije za katolički odgoj i obrazovanje.

Sveti Otac također je za tajnika Dikasterija za kulturu i obrazovanje imenovao mons. Giovannija Cesarea Pagazzija, redovnog profesora ekleziologije i obiteljske zajednice na Papinskom teološkom institutu „Ivan Pavao II.“ za bračne i obiteljske znanosti u Rimu. Mons. Pagazzi rođen je u Cremi (Italija) 8. lipnja 1965. Za svećenika biskupije Lodi zaređen je 23. lipnja 1990. Nakon licencijata i doktorata iz teologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, predavao je na raznim talijanskim fakultetima i crkvenim institutima. Trenutno je, između ostalog, redovni profesor na Papinskom teološkom institutu za bračne i obiteljske znanosti „Ivan Pavao II“ u Rimu i zamjenik ravnatelja Instituta za religijske znanosti „Sv. Augustin“ u Lodiju. Od listopada 2021. savjetnik je u Dikasterija za nauk vjere, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Preuzeto s: IKA