Pismo zahvale iz Benina učenicima katoličke osnovne škole u Požegi

Danas je na adresu Katoličke osnovne škole u Požegi stiglo zanimljivo pismo koje je sve razveselilo i koje je na ponos cijeloj odgojno-obrazovnoj zajednici Škole – učenicima, roditeljima i djelatnicima. Pismo su poslale časne sestre iz Benina u koji Škola šalje pomoć za školovanje djece već dvanaest godina, odnosno od samog osnutka Škole.

Pismo je sljedećeg sadržaja:

Ponekad je teško pronaći riječi koje bi vam uputili, a da u potpunosti prenesu našu zahvalnost na vašoj pomoći i iskazanoj suradnji oko skrbi za djecu u Beninu.

Draga djeco, čuli smo za vašu požrtvovnost i upornost s kojom ste nam se pridružili u radu za djecu u ˝dalekoj˝ Africi. Preko naših sestara u Požegi upućene smo kako se cijela škola aktivirala te koliko ste darovali svog vremena i svojih sredstava za djecu Benina. Ravnatelju i vašim profesorima se iskreno zahvaljujemo što godinama vama djeci to omogućavaju i što vas potiču na rad za potrebitu djecu. Za djecu koja bi bila zaboravljena i prepuštena nezamislivo teškoj i okrutnoj sudbini. Za njih je vaša pomoć ne samo dragocjena, vi ste za njih pravi anđeli koji ublažavaju težinu njihovog života.

Izuzetno smo sretne, ne samo zbog materijalne pomoći, koja će nam itekako dobro doći, nego i zbog otvorenosti koju ste sa svojim učenicima iskazali. Što djeca i profesori iskazuju dobrotu prema prijateljima koje ne poznaju, koje nikada nisu vidjeli i koje možda nikada i neće vidjeti, a slušaju o njima samo povremeno od nas misionarki. To je za nas znak velike dobrote i ljubavi koja izvire iz čistih srdaca. Kada bi cijeli svijet činio po vašem primjeru ne bi bilo niti jednog gladnog i ostavljenog djeteta na svijetu. No, nažalost to nije tako, tako da je ispred nas još puno posla.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su dosada sudjelovali u ovim prekrasnim djelima ljubavi.

Želimo vam obilje Božjeg blagoslova i zaštitu naše Gospe od čudotvorne medaljice.

Zahvalne Marijine sestre iz Benina.