Misa zaziva Duha Svetoga za učenike i djelatnike Katoličke škole u Novskoj

Učenici, roditelji i djelatnici Katoličke osnovne škole u Novskoj, okupili su se u utorak, 6. rujna, u crkvi blaženoga Alojzija Stepinca na misi Zaziva Duha Svetoga na početku školske godine. Svetu misu predvodio je ravnatelj Škole Krunoslav Juraković koji je, uvodeći u misno slavlje, uputio pozdrave prisutnim učenicima i njihovim roditelja, a posebno se obratio prvašićima te im poželio radostan i uspješan novi početak. Istaknuo je da su svi počeci zahtjevni i teški, ali i da u zajedništvu s drugima te s puno međusobnog strpljenja svaki početak kasnije donosi svoje plodove.

U svojoj homiliji je istaknuo kako je važno, poput Isusa Krista, uslijed svake promjene i novoga početka, moliti te iz te molitve crpiti snagu za izazove koji su pred nama. Prisutnim je vjernicima pojasnio kako katolička škola nastoji biti škola koja priprema za život, odnosno škola koja uz obrazovne sadržaje veliki naglasak stavlja na odgojnu dimenziju u evanđeoskom duhu, a to znači da se nastoji poučiti učenike da buhu slobodni i hrabri činiti dobro, uzajamno si opraštati i pružiti ruku, zdravo razmišljati, pozitivno govoriti jedni o drugima te živjeti u mudrosti i istini koja dolazi od Učitelja Isusa Krista. Zaključio je kako je
čovjekov najveći uspjeh biti i ostati dostojanstven čovjek, čovjek pun Božjega duha, kulturan, istinoljubiv, mudar, miroljubiv i radišan, čovjek koji iskazuje ljubav poput Isusa Krista.

Na svršetku slavlja, ravnatelj Krunoslav je zahvalio svima na sudjelovanju te poželio učenicima i učiteljima sretan i blagoslovljen početak nove školske godine uz Božji blagoslov, mudrost i snagu Duha Svetoga.