U Zadru održana Smotra zborova i dramskih skupina katoličkih osnovnih škola

Smotra zborova i dramskih skupina katoličkih osnovnih škola održana je u subotu, 14. svibnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru.

Smotra je zbog epidemioloških razloga odgađana posljednje dvije godine te je na radost svih konačno održana. Domaćin je bila Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra, a sudjelovalo je osam katoličkih osnovnih škola. Svi sudionici su imali organizirano upoznavanje grada kao i smještaj, jer ih je većina došla već u petak.

Smotra je započela misom koju je predslavio ravnatelj katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru vlč. Roland Jelić, uz dr. Antu Sorića, ravnatelja Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s pravom javnosti i vlč. Josipom Radoicom Pinčićem, katedralnim župnikom.

Nakon misnog slavlja nastavljen je program Smotre. Riječi dobrodošlice svima je kao domaćin i organizator uputio ravnatelj OGŠ sv. Benedikta Igor Cecić. Potom su sve sudionike pozdravili i tajnik Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole Danijel Holeš te predstojnica Ureda za katoličke škole Zadarske nadbiskupije s. Ana Lipovac.

Potom je slijedilo predstavljanje sudionika te izvođenje skladbi i scenskih prikaza. Najprije je nastupio orkestar OGŠ sv. Benedikta, a zatim i zbor istoimene škole pod ravnanjem Gordane Cecić. Potom je nastupila Katolička osnovna škola Ivo Mašina iz Zadra sa scenskim prikazom pod mentorstvom Marine Kapović i Ivane Sučić. Treća je nastupila Katolička osnovna škola iz Šibenika s klapom pod ravnanjem Luiđe Cvitan te scenskim prikazom pod mentorstvom Ivane Milišić. Četvrta je nastupila Katolička osnovna škola Josipa Pavlišića iz Rijeke sa zborom pod ravnanjem Jelen Mikulić i Sandre Vagaje te scenskim prikazom pod mentorstvom Marte Oroz. Peta je nastupila Katolička osnovna škola iz Novske sa scenskim prikazom pod mentorstvom Jelene Leko. Šesta je nastupila Katolička osnovna škola iz Požege sa zborom pod ravnanjem Valentine Šmitpeter. Sedma je nastupila Katolička osnovna škola iz Virovitice sa scenskim prikazom pod mentorstvom Marine Mađarević te zborom pod ravnanjem Andree Grdenić. Kao posljednja, osma, nastupila je Katolička osnovna škola Svete Uršule iz Varaždina sa zborom pod ravnanjem Višeslava Jaklina. Potom je Danijel Holeš mentorima sudionika podijelio zahvalnice.

Smotra je završila zajedničkim blagovanjem u nadbiskupskom sjemeništu.