Susret ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije u Virovitici

U organizaciji Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji održan je 24. ožujka 2022. u Virovitici cjelodnevni susret ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije. Susret je započeo u katoličkom školskom centru gdje su domaćini ravnateljica Marijana Novak Stanić i ravnatelj Ivan Mikolić dočekali ravnatelje iz Požege, Ivana  Bedeničića i Franu Barišića te ravnatelja iz Novske, Krunoslava Jurakovića kao i predstojnika Ureda za katoličke škole Ivicu Žuljevića.

U ugodnom i radnom druženju razgovaralo se o radu škola, njihovim potrebama i planovima za budućnost. Također su razmijenjena iskustava, informacije i razmišljanja koja su bogatstvo ovakvih susreta. Tijekom boravka u Virovitici predstojnik Ivica Žuljević zajedno s ravnateljem Katoličke osnovne škole u Virovitici Ivanom Mikolićem posjetio je virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i Martinu Bunić, pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju te su ih upoznali s radom virovitičkih katoličkih škola i zahvalili na suradnji i materijalnoj pomoći koju pružaju spomenutim školama.

Ravnatelji su također, u neposrednoj blizini katoličkog školskog centra, obišli i Gradski muzej Virovitica, te su uz stručno vodstvo razgledali impozantni postav Muzeja i upoznali se s poviješću i kulturnim znamenitostima Grada i okolice.