Dan otvorenih vrata Katoličke osnovne škole u Novskoj

U prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj, 17. ožujka 2022., održan je Dan otvorenih vrata na kojem su, uz učenike i djelatnike škole, sudjelovali i roditelji učenika zajedno sa svojim obiteljima te drugi gosti, a među njima i djeca budućih prvih razreda u narednim školskim godinama. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Novske Marin Piletić. Ovogodišnji Dan otvorenih vrata organiziran je u sklopu projekta “KOŠUN za sretnu obitelj 2” koji Katolička škola, tijekom ove školske godine, provodi uz suradnju i podršku Razvojne agencije Grada Novske – NORA te koji je sufinanciran od strane Zaklade Hrvatska za djecu u iznosu od 78.000,00 kuna. U sklopu spomenutog projekta, između ostaloga, uređen je i novi prostor Katoličke škole u blizini Centra za mlade, namijenjen za potrebe održavanja radionica i drugih oblika poučavanja, a gdje je, ujedno, započeo program Dana otvorenih vrata.   

Nakon uvodnog kratkog igrokaza pod nazivom “Kad tad”, sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Krunoslav Juraković zaželjevši svima dobrodošlicu. Predstavio je program dana te poželio svima radostan i ugodan boravak u Katoličkoj školi. Svi okupljeni su se, potom, zaputili u učionice gdje su se održavale različite radionice kreativnog, sportskog, društvenog, likovnog i plesnog karaktera. Radionice su osmislile i vodile učiteljice Katoličke škole, predvođene timom za organizaciju Dana otvorenih vrata, a koji čine učiteljice Dajana Melnik, Petra Diklić, Ivona Šarić i Adriana Pavlinić Tomšić. U animiranje gostiju za sudjelovanje u radionicama uključili su se i svi učenici od pravog do petog razreda.  

Nakon toga, program se nastavio međusobnim druženjem u školskoj dvorani gdje je, pod vodstvom administrativnog i tehničkog osoblja, pripremljen domjenak te pružena mogućnost dobivanja svih potrebnih informacija oko predbilježbi i upisa u Katoličku školu u Novskoj za naredne školske godine. Svim roditeljima i gostima uručeno je i novo izdanje brošure o školi pod nazivom “Odgojno-obrazovni projekt Katoličke osnovne škole u Novskoj”. 

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Zaklade “Hrvatska za djecu“. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade “Hrvatska za djecu“.