Susret učenika sa zlatnom olimpijskom

Jedinstven susret imali su učenici Katoličke osnovne škole u Šibeniku s Mateom Jelić, hrvatskom taekwondašicom koja se s Olimpijskih igara u Tokiju vratila okićena zlatom. 

Matea  je u pratnji svojih roditelja koji su joj velika podrška posjetila  Katoličku osnovnu školu u ponedjeljak 18. listopada 2021. i susrela se s učenicima prvo razredne, a potom i predmetne nastave. Govorila im je o svom životnom i sportskom putu, o odricanjima i uspjesima koji prate sportsku karijeru, o osobama i događajima koji je motiviraju te o zahvalnosti Gospodinu u čije ruke stavlja sva svoja nastojanja. Tako velika, a opet tako jednostavna i skromna, ”obična cura iz Knina”, kako je opisala samu sebe, Matea je osvojila i srca učenika. Odgovarala je na sva njihova pitanja, strpljivo pozirala i dijelila autograme.

Matea je učenicima zaželjela da se ne boje sanjati i ostvarivati snove, da se bore za ono u što vjeruju i da budu radosni u onome što rade, a učenici Matei još puno osvojenih odličja i osobnih i sportskih uspjeha.