Podjela svjedodžbi maturantima Biskupijske klasične gimnazije u Dubrovniku

Maturantima Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku svečano su uručene svjedodžbe u srijedu 9. lipnja u njihovoj školi. Svjedodžbe im je uručila njihova razrednica Sanja Violić, uz sudjelovanje ravnatelja škole don Josipa Leba, generalnog vikara don Hrvoja Katušića, te profesora i roditelja.

Ravnatelj Lebo je kazao maturantima da su do sada i roditelji nastavnici u njih ulagali, ne očekujući korist, ne očekujući da im bude vraćeno, ali da je sada došao red na njih: „Vi ste do sada bili kao ptići, dano vam je znanje, pružene su vam mogućnosti, a sada je pred vama prekretnica, kada ćete otići na fakultete, te sada u zahvalnosti onima koji su vama davali, sada vi trebate davati dalje, bespovratno, ne očekujući naplatu“. Zaželio im je i da nakon ove svečanosti budu uspješni u životu, no ipak na prvom mjestu da budu dobri ljudi, a onda i uspješni, te da budu oni koji će graditi bolju budućnost.

Vikar Katušić je izrazio nadu da će učenici, i nakon svog odlaska iz škole, ostati s njom povezani, posebno u trenucima kada im bude teško, kada budu trebali pomoć, da onda znaju da nisu sami. „Želja biskupije je bila kroz ovo vrijeme pokazati vam blizinu, sigurno nekada u tome nismo uspijevali, bude tu i razočarenja,  ali nekako u srcu nam je bila želja pokazati ljubav i blizinu“, kazao je vikar Katušić, izrazivši nadu da se u tome i uspjelo, nakon čega ja kazao maturantima i da su oni kao generacija bili ponos ove škole i ovog grada, uz uvjerenje da će to i dalje ostati. Zahvalio je i roditeljima koji su upisom djece u ovu školu iskazali povjerenje školi.  Zahvalio je i ravnatelju, kao  nastavnicima i svim ostalima u školi. Prenio je, također, pozdrave i blagoslov apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinića.

Razrednica Violić je zahvalila svim kolegama nastavnicima koji su „nesebično protekle četiri godine uvijek bili susretljivi i puni razumijevanja, te se trudili uvijek izaći u susret“, kao i roditeljima na „izvrsnoj komunikaciji, susretljivosti, brizi, spremnosti da ako su se i pojavili problemi tokom protekle četiri godine, imali ste hrabrosti i povjerenja to podijeliti sa mnom i mislim da smo uspijevali uvijek naći zajednička, a nadam se i najbolja rješenja“, a kazala im je i da su odgojili divne mlade ljude, te im je na tome čestitala.  Kazala je svojim učenicima da će ih pamtiti ću puno divnih osobina, no prije svega po kreativnosti, prijateljstvu, zajedništvu, te zaraznoj  pozitivnoj energiji s puno pjesme i glume, serija, filmova i glazbenih natjecanja, te zaključila: „Na kraju vašeg srednjoškolskog obrazovanja, želim vam da sve što u budućnosti budete radili, radite svim srcem, odvažno i hrabro, sretno i ponosno! Ja sam vaš najvatreniji navijač, uz roditelje, naravno. Pred vama je još ispita državne mature i od srca vam želim da ih napišete što je bolje moguće.“

Uime maturanata okupljenima se obratila maturantica Ana Ljubičić koja je zahvalila nastavnicima, roditeljima i svima koji su ih pratili na njihovom putu. 

Šime Zupčić