Prigodom Dana škole igrali Goalball

Josip, tesar iz Nazareta, neizmjerno je vjerovao Bogu. Molio je, čitao Sveto pismo, pristao je vršiti Božju volju i da Bog po njegovu životu čini svoja djela. Monika i Josip, roditelji iz Požege, također vjernici koji mole i čitaju Sveto pismo, dozvolili su Bogu da se proslavi po daru njihove obitelji. Njihovo najstarije dijete, Luka, učenik Katoličke osnovne škole u Požegi blagoslov je svojoj obitelji, ali i učenicima i učiteljima Škole.

Luka je naučio razbijati predrasude, pokazao da slijepi i slabovidni također mogu uživati u sportu, te da se uz trud i s povjerenjem u Boga i velike prepreke mogu prevladati. Ono najvažnije, sve koji ga okružuju naučio je da konačno progledaju – srcem!

U petak, 5. ožujka, u sklopu aktivnosti uz Dan škole, održano je natjecanje u Goalball-u, sportu za osobe oštećenog vida, koje je za učenike 4.b organizirao profesor tjelesne kulture Marko Vujnović. “Koordinaciju uho-ruka nemamo često priliku vježbati, pa je bilo izuzetno zanimljivo promatrati kako se četvrtaši snalaze na terenu, s povezom na očima.”