Sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

U prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održana je 3. veljače 2021. sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola čiji su članovi dr. Snježana Mališa, dr. Josip Šimunović, Ivana Mokri te Danijel Holeš. Nakon molitve nazočne je pozdravio Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ureda za katoličke škole te je predstavio dnevni red sjednice.

Povjerenstvo se najprije osvrnulo na evaluacijsko izvješće s nedavno održanog skupa ravnatelja i stručnih službi katoličkih škola, koji se zbog epidemiološke situacije održao online. Na stručnom skupu je uz redovita predavanja prvi put održan i okrugli stol koji će se prakticirati i ubuduće, te se utvrdilo da je unatoč neredovitom načinu održavanja skup bio vrlo kvalitetan.

U daljnjem tijeku sjednice dogovoreno je da se za Godišnju trajnu formaciju svih djelatnika katoličkih škola u travnju 2021., čija će tema biti „Kreativnost u odgojno-obrazovnom procesu“, predvide i pripreme dva načina održavanja – online i uživo. Neposredno prije održavanja susreta trajne formacije sagledati će se epidemiološka situacija te donijeti odluka koja je opcija prihvatljiva. Dogovoren je konačni program susreta, zatim predavanja, okrugli stol i nekoliko radionica koje neće biti direktno povezane s predavanjima, već s temom godišnje formacije.