Novi ravnatelj Salezijanske osnovne škole

Ivan Benić po zanimanju je magistar edukacije matematike i informatike. Rođen je 1988. godine u Novoj Gradiški. Nakon završene Osnovne škole u Davoru, a potom i Gimnazije u Novoj Gradiški upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu gdje je 2012. godine diplomirao. Tijekom studija, u sklopu Salezijanskog oratorija, volontirao je držeći besplatne instrukcije iz matematike učenicima osnovnih i srednjih škola.

Odmah nakon završetka studija, 5 godina je radio kao profesor matematike i informatike u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu. Osim u nastavi aktivno je sudjelovao i u digitalizaciji nastavnih procesa te pilot-projektu e-Škole, izradi nastavnih materijala za fakultativne predmete i popularizaciji matematike među učenicima. Školske klupe nakratko je zamijenio radom u Odjelu medijskih istraživanja Nove TV. Od 7. rujna odlukom Hrvatske salezijanske provincije koja je od ove školske godine preuzela osnivačka prava nad Salezijanskom osnovnom školom, Ivan Benić imenovan je ravnateljem Salezijanske osnovne škole u Zagrebu.

Ivan je oženjen, otac dvoje djece.

“Možete otići iz škole, ali škola ne može iz vas. Radujem se ponovnom susretu s novim kolegama nastavnicima, roditeljima i učenicima. Pred nama je vrlo izazovna školska godina, no vjerujem da ju zajedničkim snagama možemo uspješno prebroditi. Trudit ćemo se da škola djeci i obrazovno, ali i odgojno zaista bude drugi dom u kojem ćemo nadograđivati one vrijednosti koje njegujete u svojim obiteljima.  – kazao je ravnatelj roditeljima i učenicima na početku nastavne godine.