Četvrta generacija učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj

Na prvi dan nove školske i nastavne godine, 7. rujna četvrta generacija učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj sjela je u školske klupe.

Kratki program prijema učenika, uz poštivanje epidemioloških mjera, održan je ispred samoga školskog ulaza. Nove su učenike recitacijama, igrokazom i pjesmom pozdravili predstavnici učenika drugoga razreda predvođeni učiteljicom Jelenom Leko.

Ovom prigodom Školu je posjetio i predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole te Ureda za katoličke škole Požeške biskupije Ivica Žuljević koji se obratio roditeljima novih učenika te okupljenim prvašićima uputio pozdravne riječi dobrodošlice. Prenio je, također, pozdrave osnivača Škole, požeškog biskupa Antuna Škvorčevića te ravnatelja Škole Krunoslava Jurakovića.

U svome je obraćanju istaknuo da su sve katoličke škole Požeške biskupije jedna velika obitelj koju ujedinjuje zajedništvo prožeto molitvom. Katoličku školu je opisao kao mjesto obiteljskoga ozračja u kojemu se učenicima, osim posredovanja formalnoga znanja, posreduju i odgojne kvalitete po kojima se razvija njihova osobnost i karakter. Zahvalio je roditeljima što su promišljajući o rastu i razvoju svoje djece prepoznali važnost usvajanja evanđeoskih vrednota po uzoru na Isusa Krista te u skladu s tim uvjerenjem Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj povjerili ono najdragocjenije – svoju djecu. Naglasio je da se u Katoličkoj školi svi trebaju osjećati sigurno, prihvaćeno i voljeno te da njom trebaju hrabro kročiti, a uz to vrijedno i marljivo učiti.

Pri kraju je programa predstojnik Žuljević novim učenicima i njihovim roditeljima predstavio razrednu učiteljicu Mariju Lucić, učiteljicu u produženom boravku Mariju Horvat, vjeroučiteljicu Ivanu Vašaru te učiteljicu engleskoga jezika Tajanu Vidakušić, a zatim i ostale učiteljice i djelatnike Škole. Potom su se učenici, predvođeni svojim učiteljicama, zaputili u razrednu učionicu gdje su dobili daljnje upute o nadolazećem razdoblju započete nastavne godine.

J.L.