Izdana knjiga Svjetski sporazum o odgoju

Papa Franjo je 19. rujna 2019. inicirao potpisivanje svjetskog sporazuma o odgoju. Dana 14. svibnja 2020. u Rimu su se trebali okupiti predstavnici iz cijelog svijeta kako bi potpisali Svjetski sporazum o odgoju. Zbog svjetske pandemije uzrokovane koronavirusom, potpisivanje Sporazuma je odgođeno za 15. listopada 2020.

U sklopu potpisivanja Sporazuma OIEC je 5. kolovoza 2020. izdao knjigu s razmišljanjima osoba iz cijelog svijeta o njihovom viđenju mogućnosti poboljšanja odgoja i obrazovanja na lokalnoj i svjetskoj razini.

U izradi knjige je sudjelovalo i više osoba iz Hrvatske: Rebeka Marušić i Tarja Mihalj, učenice Katoličke osnovne škole u Požegi, Ružica Herceg, učenica Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, Marija Golubić, učenica Ženske opće gimnazije iz Zagreba, Luka Keran, učenik Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba, vlč. Ivica Žuljević, Predstojnik Nacionalnog Ureda HBK za katoličke škole, Ljilja Vokić, bivša ministrica Znanosti i obrazovanja, Gordana Barudžija, viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje, vlč. Ante Sorić, ravnatelj Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s pravom javnosti iz Zadra i Katolička osnovna škola iz Šibenika koja je predstavila svoju učeničku zadrugu “Školjka”. Sve tekstove s hrvatskog jezika na engleski jezik prevela je Ivana Arambašić, profesorica engleskog jezika u Katoličkoj gimnaziji u Požegi.

Cijelu knjigu možete pogledati OVDJE.