Jedna sasvim posebna čestitka

Predivna ljudska i duhovna priča dr. sc. vlč. Odilona-Gbènoukpoa Singboa i Nadbiskupske klasične gimnazije, započela je kad su ga maturanti odlučili pozvati kao predslavitelja njihove maturantske mise u crkvi Srca Isusova u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu 21. svibnja 2019.

Bila je to istinski divna i dirljiva misa, u kojoj nas je velečasni Odilon duboko dotaknuo toplom ljudskom pričom kako mu je otac rekao da mu on i majka ne mogu pomoći financijski, ali ga mogu – čekati! Odnosno, bit će tu za njega i može računati na njihovu bezuvjetnu ljubav!  On vjeruje da je i naša škola mjesto u kojem čekamo s ljubavlju naše učenike, čak i kada se  s njima opraštamo oni znaju da je to mjesto na koje se uvijek mogu vratiti.

Upravo na toj misi maturanti su velečasnom Odilonu predali ozbiljnu donaciju svih naših učenika i roditelja kao i djelatnika naše škole, za djevojački Dom sv. Ivana Pavla II. u Beninu, koji je ustanovio i o kojem se brine upravo velečasni Odilon. Gorljivo pomaže mladim djevojkama u Beninu u koje se, po mišljenju beninskog stanovništva, ne isplati ulagati. Zbog toga trpi njihovo obrazovanje i pravo na znanje, pati i njihovo ljudsko dostojanstvo, kao i pravo da budu ravnopravni  članovi društva u kojem žive! Velečasni Odilon bio je istinski dirnut i u crkvi se snažno osjetila snaga ljubav i zajedništva koja s lakoćom briše sve granice,

Kada je,  nakon nekoliko mjeseci, na adresu naše škole stigla jedna sasvim posebna čestitka ljubavi i zahvalnosti – naša priča je dobila divan nastavak.