Jasna Buketa nova ravnateljica Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, Rijeka

Jasna Buketa nova ravnateljica Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, Rijeka

Jasna Buketa nova je ravnateljica Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, Rijeka. Rođena je u Rijeci 25. siječnja 1963. Udana je i majka dvoje odrasle djece. Osnovnoškolsko i gimnazijsko obrazovanje stekla je u Rijeci, studij književnosti završava 1987. kao zagrebačko-beogradski student, filozofsko-filoloških studija. Poslijediplomski studij pedagogije upisala je 1999. u Zagrebu.

Od svršetka studija radi u srednjoškolskom sustavu: u trogodišnjim, četverogodišnjim strukovnim, umjetničkim i gimnazijskim programima za predmet Hrvatski jezik i književnost. Radni, pedagoški vijek provodi spajajući humani odgoj i stvaralaštvo. Pri Narodnom učilištu u Rijeci radi u obrazovanju odraslih, programima prekvalifikacija, osposobljavanja, usavršavanja. Od 1993. održava tečajeve Hrvatskog jezika za strance od te je na taj program osobito ponosna jer kroz učenje jezika, predstavlja i vlastitu zemlju, a to je gotovo ambasadorska misija. Nakon punih 30 godina rada u odgojnoobrazovnom procesu četverogodišnjih srednjoškolskih programa odlazi u Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju čiji je djelatnik do ljeta 2019.

Izdvaja svoj dragovoljni rad u Caritasu Riječke nadbiskupije gdje je volonterka od 1991. Od 1995. je suradnica-volonterka Caritasovog doma za majku i dijete – Sv. Ana u Rijeci gdje djeluje na poslovima odnosa s javnošću, kao autorica pedagoških projekata, programa, moderiranja okruglih stolova na temu zlostavljanja, poslova pisane korespondencije, lekture, logografije, web stranica itd. Od 2014. je vanjska suradnica – volonterka i prvog hrvatskog Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci.

15. lipnja 2018. uručena joj je Medalja zahvalnosti sv. Vida od strane nadbiskupa dr. Ivana Devčića za volonterstvo, činjenje i svjedočenje vjere u poslovima kojima se bavi. 15. lipnja 2019. dobila je Godišnju nagradu Grada Rijeke za humanitarni rad u Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci, te za autorstvo i uredništvo knjige Odlasci nastale povodom pete obljetnice rada ustanove.

Funkciju ravnateljice Katoličke osnovne škole u Rijeci, preuzela je 17. lipnja 2019. Novoj ravnateljici želimo puno uspjeha u radu, te se ovim putem također zahvaljujemo bivšoj ravnateljici s. Mariji Maji Dolenec na njezinom trudu i zalaganju kroz potekle četiri godine.