Jasna Buketa nova ravnateljica Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, Rijeka

Jasna Buketa nova je ravnateljica Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, Rijeka. Rođena je u Rijeci 25. siječnja 1963. Udana je i majka dvoje odrasle djece. Osnovnoškolsko i gimnazijsko obrazovanje stekla je u Rijeci, studij književnosti završava 1987. kao zagrebačko-beogradski student, filozofsko-filoloških studija. Poslijediplomski studij pedagogije upisala je 1999. u Zagrebu.

Od svršetka studija radi u srednjoškolskom sustavu: u trogodišnjim, četverogodišnjim strukovnim, umjetničkim i gimnazijskim programima za predmet Hrvatski jezik i književnost. Radni, pedagoški vijek provodi spajajući humani odgoj i stvaralaštvo. Pri Narodnom učilištu u Rijeci radi u obrazovanju odraslih, programima prekvalifikacija, osposobljavanja, usavršavanja. Od 1993. održava tečajeve Hrvatskog jezika za strance od te je na taj program osobito ponosna jer kroz učenje jezika, predstavlja i vlastitu zemlju, a to je gotovo ambasadorska misija. Nakon punih 30 godina rada u odgojnoobrazovnom procesu četverogodišnjih srednjoškolskih programa odlazi u Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju čiji je djelatnik do ljeta 2019.

Izdvaja svoj dragovoljni rad u Caritasu Riječke nadbiskupije gdje je volonterka od 1991. Od 1995. je suradnica-volonterka Caritasovog doma za majku i dijete – Sv. Ana u Rijeci gdje djeluje na poslovima odnosa s javnošću, kao autorica pedagoških projekata, programa, moderiranja okruglih stolova na temu zlostavljanja, poslova pisane korespondencije, lekture, logografije, web stranica itd. Od 2014. je vanjska suradnica – volonterka i prvog hrvatskog Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci.

15. lipnja 2018. uručena joj je Medalja zahvalnosti sv. Vida od strane nadbiskupa dr. Ivana Devčića za volonterstvo, činjenje i svjedočenje vjere u poslovima kojima se bavi. 15. lipnja 2019. dobila je Godišnju nagradu Grada Rijeke za humanitarni rad u Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci, te za autorstvo i uredništvo knjige Odlasci nastale povodom pete obljetnice rada ustanove.

Funkciju ravnateljice Katoličke osnovne škole u Rijeci, preuzela je 17. lipnja 2019. Novoj ravnateljici želimo puno uspjeha u radu, te se ovim putem također zahvaljujemo bivšoj ravnateljici s. Mariji Maji Dolenec na njezinom trudu i zalaganju kroz potekle četiri godine.