Djelatnici katoličkih škola u zaštiti mentalnog zdravlja učenika 

Djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije, u zajedništvu s odgojno – obrazovnim djelatnicima s područja Požeško – slavonske županije, 28. lipnja 2024. godine, prisustvovali su dodatnoj jednodnevnoj edukaciji zdravstvenog opismenjavanja u području mentalnog zdravlja djece i mladih. Edukacija na temu Gubitak i tugovanje održana je u prostorima Odgojno – obrazovnog centra Požeške biskupije. Nositelj edukacije je Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz financijsku podršku UNICEF-a, a edukaciju su provele edukatorice županijskog voditeljskog tima, psihologinje katoličkih škola Ana Matković i Nikolina Bodolović.
Polaznici edukacije bili su  odgojno – obrazovni djelatnici s područja Požeško – slavonske županije  i Požeške biskupije, koji su prethodno završili temeljnu, a potom i trodnevnu naprednu edukaciju programa PoMoZi Da. 24 odgojno – obrazovna djelatnika osnažena su u pružanju psihološke prve pomoći i podrške učenicima s problemima mentalnog zdravlja na području tugovanja. Gubici su sastavni dio života i neminovno je da će svaki učitelj tijekom svog rada imati učenika koji je doživio neki gubitak te prolazi emocionalnu krizu povezanu s gubitkom. Prema povratnim informacijama polaznika, ponuđena znanja i iskustava ove edukacije, pomoći će im u razumijevanju procesa tugovanja te ih osposobiti za pravodobno pružanje primjerene pomoći i podrške učenicima u potrebi.
Uz pružanje pravodobne pomoći, ovakav pristup podrške ujedno dugoročno smanjuje vjerojatnost razvoja problema mentalnog zdravlja kod djece i mladih te im pomaže u njihovom zdravom razvoju.  Primjerenijim pristupanjem problematici mentalnog zdravlja, pomažemo djeci i mladima da prihvate sebe, nauče skrbiti o tjelesnom, mentalnom i duhovnom zdravlju te nauče kako izabrati zdrav način života.